Sajtóközlemény – Sikeres pályázat zárásáról

Playsic Sajtóközlemény

Budapest, 2019. december 09. – A Playsic 2018-ban a METU Garage egyetemi startup program 122 csapata közül, többszörös szűréssel került kiválasztásra és kapott támogatást az ÖKO_16
program keretében, az Intellitext Hardver & IoT Akcelerátor Kft-től. A Playsic célja, hogy
megreformálja a közösségi zenehallgatás élményét.

Az ÖKO_16 a startup vállalkozások alapítását, mentorálását és képzését ösztönző környezet
megerősítését célzó felhívás. Célja a kezdeti, inkubációs fázis támogatása, a már működő, tapasztalattal rendelkező, piaci inkubátorok megerősítése, és új inkubátorok létrehozásának ösztönzése révén. A projekt 2019 márciusában, az ÖKO_16 pályázat keretében, az Intellitext Kft. közbenjárásával 23.857.290 Ft támogatást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH). A projekt összköltsége 39.762.150 Ft. A pályázat kódszáma: ITEXT_ÖKO_16-2019-0001.

A Playsic megoldása olyan technológián alapul, amely gyökeresen megváltoztatja a budapesti bulizás világát. Az alapítók a legjobb helyszínek és a különböző zenei ízlések feltérképezésével egy olyan modern zenegépet készítettek, amelynek használatához nem kell más, csak egy okostelefon.

Első hivatalos tesztje a Budapest Startup Safary-n történt, itt mutatták be iOS alkalmazásuk első
teszt verzióját. Nyár közepére sikeresen felkerültek a tesztverziók az App Store és Play áruház
kínálatába, az alkalmazások letöltése azóta is ingyenes és bárki számára elérhető. Az alkalmazás más országokban is letölthető – sajátossága, hogy a térképpontokat tartalmaz így teljesértékű használata csak regisztrált helyszíneken lehetséges. A tesztelés során több, mint 15 budapesti szórakozóhelyet bevontak. Ezeken a helyszíneken mindenki kedvére alakíthatja a lejátszási listákat a Playsic-en keresztül.

A kilenc hónap alatt a felhasználók száma elérte az 1500-at és folyamatosan növekszik, valamint
folyamatosan zajlanak a tárgyalások új helyek bevonásával.

A Playsic megjelent már a FEZEN fesztiválon, a Soponyai lángos fesztiválon, a BGE és a Corvinus
gólyatáboraiban, a Metropolitan Egyetem Beerpong bajnokságán és további zárt eseményeken is elsődlegesen Budapesten. Szakmai rendezvények tekintetében találkozhattak vele a 2019 októberi Startup Live eseményen, valamint Novemberi Startupok Délutánja és Startupok  Éjszakája rendezvényen is.