Sajtóközlemény – Sikeres pályázat elnyerés

Az ÖKO_16 a startup vállalkozások alapítását, mentorálását és képzését ösztönző környezet megerősítését célzó felhívás. Célja a kezdeti, inkubációs fázis támogatása, a már működő, tapasztalattal rendelkező, piaci inkubátorok megerősítése, és új inkubátorok létrehozásának ösztönzése révén.

A Playsic a 2018-ban a METU Garage egyetemi startup program jelentkezői közül került kiválasztásra. 122 jelentkező csapat közül, többszörös szűréssel került a csapat kiválasztásra és kapott támogatást. A Playsic Kft. 2018 decemberében jött létre. A Playsic célja, hogy megreformálja a közösségi zenehallgatás élményét.

Olyan technológián alapul amely gyökeresen megváltoztatja a budapesti bulizás világát. Az alapítók a legjobb helyszínek és a különböző zenei ízlések feltérképezésével egy olyan modern zenegépet készítenek, amelynek használatához nem kell más, csak egy okostelefon.

A projekt 2019 márciusában elnyerte az ÖKO_16 pályázat keretében, az Intellitext Kft. közbenjárásával a 23.857.290 Ft támogatást, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) jóvoltából. A projekt összköltsége 39.762.150 Ft lesz. A pályázat kódszáma: ITEXT_ÖKO_16-2019-0001.

A támogatásból részben a fejlesztést fogják finanszírozni, az alkalmazások és a webes admin felületek tervezését és kivitelezését. Az alkalmazás várhatóan megjelenik idén nyáron iOS és Android rendszerre egyaránt.

A fejlesztésen felül az alapítók a piacra lépés elősegítő marketing eszközöket és tevékenységeket finanszíroznak majd a támogatásból, valamint az alkalmazáshoz kapcsolódó jogi költségeket (szerződések) és néhány promóciós eszköz beszerzését is.

Az alapítók célja, hogy idén Budapesten terjedjen a szolgáltatás, valamint sikeres rendezvény megjelenéseik is legyenek. Ezek lehetnek szórakoztató, illetve szakmai rendezvények egyaránt.

A pályázat elnyerésével lehetőség nyílik a közösségi zenehallgatás megreformálására.