Öt új zene, ami garantáltan feldobja az esős hétköznapokat

Az ősz beköszöntött, az óraállításnak köszönhetően hamarabb sötétedik és még az időjárás is kezd borússá válni. Így novemberben, abban az átmeneti időszakban vagyunk, amikor ezek a dolgok kellőképp lehangolnak, de még nem érezzük azt a bizonyos karácsonyi hangulatot, ami elfeledtetné ezeket a zord időjárási körülményeket. Valamivel mégis fel lehet dobni ezeket a szürke hétköznapokat, és ez nem más, mint a zene.
A The Guardian készített egy 50 zenéből álló listát, amit kifejezetten erre a novemberi időszakra ajánlanak. Ebből elhoztuk nektek azt az 5 számot, ami szerintünk a legjobb útitárs lehet egy esős hétfő reggelen, útban a munkába vagy az iskolába.

Dua Lipa – Don’t Start Now

Ed Sheeran visszavonulása óta Dua Lipa mondható a legsikeresebb brit pop énekesnek. Ebből adódóan nem meglepő, hogy ez nagy nyomást gyakorolt rá az új albuma elkészítésekor, azonban ezt az akadályt sikeresen leküzdötte. A „Don’t Start Now” azért is különleges mert pont azáltal tűnik ki a mostani zenék közül, hogy egy klasszikusabb hangzásvilágot képvisel.

 

Lapsley – My love was like the rain

Mostanában rengeteg tehetséges fiatal, érzelmes popsztár tűnt fel a zeneiparban, mint például Billie Eilish vagy Clairo. Nem szabad megfeledkeznünk Lapsley-ról sem, aki csupán 19 éves volt mikor debütált első lemezével. Azóta elég ismertté váltak dalai, többen feldolgozták, remixelték is őket. Most pedig négy évvel később egy nagyon komoly, mondhatni bölcs mondanivalójú dallal állt elő.

 

Harry Styles – Lights Up

Egy másik énekes, akiről elmondható, hogy pályafutása során felnőtté vált, nem más mint az ex-One Direction énekes, Harry Styles. A fiú bandából több tag is megpróbálkozott egyedül kiadni dalokat, de a rajongók szerint eddig ez sikerült a legjobban.

 

 

Twin Atlantic – Novocaine

A rock rajongóknak sem kell aggódniuk, számukra is hoztunk egy dalt novemberre. Eddig fiatal énekesekről esett szó, de a Twin Atlantic-ről elmondható, hogy 13 éves zenei múltjukkal már komoly háttér áll mögöttük. Az új dal hangzásában nem hazudtolták meg önmagukat, a dalszövegnek is van mondanivalója bőven.

 

Selena Gomez – Lose You to Love Me

Selena Gomez új dalából árad a bosszú, ami valószínűleg abból ered, hogy exbarátja Justin Bieber 2018 tavaszán elhagyta, majd szeptemberben összeházasodott Hailey Baldwin modellel. Selena élete a szakításon kívül is tartogatott még szörnyűségeket, hiszen komoly betegség miatt veseátültetésen esett át. A pletykák ellenére most újra összeszedte magát és egy olyan dallal állt elő, amin keresztül mindenkinek erőt ad.

 

Ha érdekel a lista többi zenéje, akkor ide kattintva te is megnézheted! Neked melyik az a zene, ami feldob egy ilyen esős őszi napon?

-forrás:
theguardian.com