Mire készül a Coldplay?

A Coldplay állítólag valamilyen új dallal készül. A rajongók nagyon izgatottak, hiszen úgy gondolják ez egy új korszak kezdetét jelentené a zenekar számára. Utolsó albumjukat, az A Head Full Of Dreams-t  2015-ben adták ki, így nem lenne meglepő, ha közel 4 év után érkezne egy új lemez.

Twitter oldalukon megosztottak egy rövid videót, ami egy régi, kopott képet ábrázol. Megjelenik rajta egy elhalványuló felirat is: „November 22, 1919”. A rajongók szerint ez akár azt is jelentheti, hogy november 22-én érkezik az új album. A 15 másodperces videó azonban más érdekes részletet is tartogat. Aki szereti a filozófiát, annak egyből feltűnhet, hogy a fotón úgy tűnik, mintha a zenekar az 1900-ban elhunyt híres német filozófus, Nietzsche mellett ülne, aki épp egy szaxofont fog a kezében. Ez vajon mire utalhat? Ha eddig nem voltunk összezavarodva, akkor most már biztos.

 

A türelmetlen rajongóktól rengeteg komment érkezett, többen is kifejezték örömüket, kíváncsiságukat. Volt olyan, aki azt is megjegyezte, hogy szerinte a fél világ arra vár, hogy a zenekar közzé tegyen egy újabb részletet a dalról, de olyan is előfordult, aki szinte már követelte az új dal megjelenését.
2016-ban Chris Martin, a zenekar frontembere azt nyilatkozta, hogy nem lesz több „hagyományos” Coldplay album A Head Full Of Dreams után. Akkoriban ebből sokan arra következtettek, hogy zenekar visszavonulásra készül. Azonban ezt már meg is cáfolták azzal, hogy múlt évben megjelent az EP. Igaz, hogy nem Coldplay néven futott, hanem a „Los Unidades” álnév alatt. Ebben az új formációban a zenekar tagjai közül Chris Martin, Will Champion, Jonny Buckland és Guy Berryman szerepelt.

Olyan hírek is felmerültek, hogy a két új album is várható a közeljövőben. A következő hónapban megjelenne egy „kísérleti” anyag, majd egy újabb album 2020-ban. Egy forrás megerősítette, hogy az először megjelenő album csak egy kísérlet lesz a Coldplay részéről. Szerinte valószínűleg nem is fognak turnét indítani, csak miután 2020-ban megérkezik a következő lemez.
Nektek van kedvenc Coldplay dalotok? 

 

 

-forrás: metro.co.uk/
-képek:
twitter.com/coldplay
www.nme.com/
www.bbc.co.uk/music/