Király Viktor képviseli Magyarországot az MTV EMA-n

A nézők szavazatai alapján az idei MTV Europe Music Awards magyarországi győztese Király Viktor lett. Így november 3-án ő képviseli Magyarországot Sevillában. Az este folyamán a gálát a magyar MTV közvetíti majd élőben. A 35 éves énekes Amerikában született, tizenhat éves koráig New Yorkban élt, majd 2008-ban megnyert egy hazai televíziós tehetségkutatót. Eddig három szólólemezt készített, a legutóbbi, a 3rd Dimension 2014-ben jelent meg.

„Nincsenek szavak, elmondhatatlanul örülök! Gyerekként minden évben alig vártam az MTV Europe Music Awards-ot, és elképzelem, hogy egyszer majd én állhatok ott. Egy álom vált valóra…” – fejezte ki őszinte örömét Király Viktor, miután megtudta a csatorna munkatársaitól a nagy hírt. Többek között majd olyan neves előadókkal léphet színpadra, mint Akon, Halsey, Ava Max és Mabel, illetve Becky G, aki nem csak előadóként lép fel, hanem az este házigazdája is ő lesz.

A magyar rajongók öt jelölt közül választhatták ki kedvencüket. Király Viktoron kívül még szavazhattak a Hősökre, Jumodaddy-re, Kállay-Saunders Andrásra, illetve a Mörkre. Az elmúlt két év jelöltjei – Rúzsa Magdi és a Follow the Flow – után most Király Viktoré a megtiszteltetés, hogy Spanyolországba utazhat a 23. díjátadóra.

„Az első MTV-s élményem egy nagyon meghatározó jelenet volt gyerekkoromban. Egy idősebb haverom kérdezte, hogy láttam-e az új Michael Jackson klipet, de a szüleim nem akarták, hogy megnézzük, annyira ijesztő. Tartottunk egy pinceösszejövetelt a barátokkal, bekapcsoltuk az MTV-t, és addig ültünk ott, amíg nem jött a klip. Lekapcsoltuk a villanyokat, jött a Thriller, és egy hónapon át rémálmom volt” – így emlékezett vissza Király Viktor egyik maradandó gyermekkori MTV-s élményére.

Az MTV EMA-n több, mint 180 ország képviseletében, tizenhat különböző kategóriában vannak jelöltek. A nemzetközi versenyen, illetve a regionális megmérettetésen november 2. éjfélig lehet szavazni a gála hivatalos oldalán.
További részletekért érdemes ellátogatni az MTV Hungary Facebook oldalára is. Ti nézitek idén a díjátadót?

 

 

forrás:
24.hu
life.hu
képek:
instagram.com/ @Király Viktor
twitter/ @mtvema