Bemutatunk 5 környezettudatos világsztárt! – Gondoltad volna róluk?

Mostanában nagyon aktuális témává vált a környezetvédelem. Nincs ez másképp a hírességek körében sem, ami kifejezetten inspiráló lehet rajongóik számára is. Cikkünkben bemutatunk nektek 5 tudatos énekest.

P!nk
A 40 éves énekesnő még mindig a csúcson van, de nem csak zeneileg, hanem külsőre is, hiszen néhány évvel ezelőtt 25 kilót leadott. Elmondása szerint ez annak köszönhető, hogy vegán életmódot folytat. Környezettudatossága nem áll meg ennyinél. Lelkes állatvédőként támogatója a PETA-nak (People for the Ethical Treatment of Animals). Felszólalt a juh bántalmazás és az ausztrál gyapjú termelők ellen. Támogatta az állatjogi csoportot a lovaskocsikkal szembeni álláspontjában is.

 

Drake
2010 tavaszán Drake részt vett a Reverb Campus tudatossági turnéján (CCT). Ez a mozgalom arra törekszik, hogy összehozza a művészeket az ország iskoláinak környezetvédő hallgatóival, hogy felhívják a figyelmet olyan tudatos megoldásokra, mint például a környezetbarát anyagból készült koncertsátor.

 

 

Maroon 5
A népszerű csapat részt vett Green Music Project fejlesztésében és több, mint 60 non-profit rendezvényt tartott a portlandi Reverb területén, ami egy környezettudatos koncerthelyszín. Ez alatt a turnébuszokat 18.000 gallon bio-üzemanyaggal tankolták, ezzel is csökkentve az ökológiai-lábnyomukat és a szén-dioxid kibocsátásukat. Mindemellett az együttes teljes mértékben támogatja a napenergia használatát, és rendszeresen felhíják a figyelmet ennek előnyeire és fontosságára. Nem csoda, hogy erőfeszítéseikért díjat is nyertek az Environmental Media Awards-on.

John Legend
John Legend és Jason Mraz 2009-ben együttműködtek egy zöld turné keretei között. Annak érdekében, hogy ellensúlyozzák a turné ökológiai-lábnyomát, befektettek egy szélerőműbe. John Legend már korábban elköteleződött a bolygó megmentése mellett, amikor 2007-ben elindította „Show Me” kampányát. A mozgalom célja, hogy tiszta vizet és mezőgazdasági eszközöket biztosítson a szegénységben élő tanzániai lakosoknak.

 

Bruno Mars
Bruno Mars amellett, hogy kiáll az esőerdők védelméért, a nehéz sorsú emberek sorsát is a szívén viseli. Egy jótékonysági esemény keretei között előadta James Brown egyik dalát, ezzel támogatva a „Make It Right” alapítványt, ami környezetbarát lakhatást biztosít a rászorulóknak. Szerencsére ezzel a mentalitással nincs egyedül családjában. Nővére (Jamie Kailani Hernandez Bayot) – aki szintén egy tehetséges művész – létrehozott egy szervezetet, aminek fő célja ösztönözni az embereket, hogy organikus és környezetbarát termékeket használjanak. Természetesen ezt a projektet Bruno Mars is támogatja.

Inspiráló látni, hogy a zene nem csak simán összehozza az embereket, hanem ezzel együtt a jó célt is szolgálja.

-forrás : https://eluxemagazine.com