25 éves a „Jóbarátok” – Meghan Trainor feldolgozta a főcímdalt

Sorozat rajongók figyelem!
A Jóbarátok című sorozat első epizódja 1994. szeptember 22-én jelent meg, de még 25 év elteltével is mindenki jól tudja, miről van szó. Persze amint szóba kerül a sorozat, a felejthetetlen főcímdal is ösztönösen felcsendül fejünkben.
Az évforduló alkalmából Meghan Trainor újra gondolta az „I’ll Be There For You” című számot, természetesen megőrizve az eredeti verzió ikonikussá vált hangulatát. Nem volt nehéz dolga, hiszen ő is nagy rajongója a sorozatnak, mindegyik epizódot többször is látta. Elmondása szerint egy álma vált valóra, amikor a Warner Brothers őt kérte fel, hogy énekelje el a főcímdalt.
A dalt a Rembrandts, a Jóbarátok alkotói és Alee Willis dalszerző együttesen írták meg 25 évvel ezelőtt, akkor még nem sejtve, hogy milyen emlékezetessé fog válni a sorozat 10 évada során. Meghan Trainor az ő nyomdokaikba lépve gondolta újra a dalt. Ezzel sikeresen nosztalgikus hangulatot keltett a rajongókban,  ugyanakkor sikerült belevinnie saját stílusjegyeit is. Az ő verziója sokkal lágyabb hangzású lett, de mégis eszünkbe juttatja azt a bizonyos nyitó jelenetet a szökőkútnál.
Azt nyilatkozta a Rolling Stone-nak, hogy a felvétel egy igazi csapatmunka volt, mivel az eredeti hangzás elérése érdekében megkérte testvéreit, férjét és legjobb barátját, hogy legyenek ők a háttérénekesek. A vokált a hátsó kertjében levő stúdiójában készítették el. Ez a családi, baráti légkör még inkább megerősítette a sorozat szellemiségét.
Az új verzió tökéletes módja volt annak, hogy méltóan megünnepeljük a sorozat történelmét és sikeresen megalapozta, hogy a következő 25 évben se merüljön feledésbe. Azonban nem csak az énekesnő ünnepelte rendhagyó módon az évfordulót. Amikor vasárnap megjelent a dal, akkor az Empire State Bulilding vörös, kék és sárga fényekbe borult, ezzel utalva az ikonikus „Friends” logóra. Az évforduló alkalmából még a Google kereső is rejtett néhány utalást a lelkes rajongók számára. Ezt ti is kipróbálhatjátok, ha rákerestek kedvenc szereplőtök nevére.
Szerintünk nagyon jól sikerült Meghan Trainor feldolgozása, de ide kattintva ti is meggyőződhettek róla!
Ez a dallam most újra összehozta a világ összes Jóbarátok rajongóját, ebből is látszik, hogy milyen közösségi ereje van a zenének.

 

 

-forrás: mtv.com